TELEFON:

+40 756 094251

E-MAIL:         [email protected]
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A CALULUI ISLANDEZ - 2022

De 1 mai lăsați calul islandez să vă deschidă o lume plină de aventură pentru familia, prietenii și cunoștințele dumneavoastră - în special pentru cei care nu sunt familiarizați cu această rasă. Vă invităm alături de noi pentru a decoperi toate caracteristicile sale fantastice! Manejul de Cai Islandezi din Izvoare vă invită la sărbătorirea Zilei Internaționale a Calului Islandez. Zile deschise cu multă distracție și programe diverse care includ concursuri, prezentări, grătar, bere și multe altele!

10:00 - Prezentarea stilurilor calului islandez. Pas, trot, galop, tölt și flying pace. Locație: pista ovală

10:30 - Demonstrație pentru copii - Spectacol pentru copii pe pista ovală

11:00 - Concurs T2 - Competiție în conformitate cu regulile Federației Internaționale a Calului Islandez. Pe pista ovală de 200 de metri, o rundă de tölt rapid, o rundă de tölt lent cu schimb de mâini, jumătate de rundă pas, jumătate de rundă fără dârlogi. Doi judecători (Dr. Pál Magos Ágoston și Albert András) vor acorda note de la 1 la 10. Proba poate fi efectuată doar pe un cal islandez. Caii sunt furnizați de școala de echitație. Taxa de înscriere 50 RON, intrarea până la ora 10:00 dimineața. Primul loc va primi 40% din taxa de înscriere, al doilea 20% și al treilea 10%.

13:00 - Echitație pe traseu (TR1) - Cursa se desfășoară pe o pistă prestabilită. Cursa include: deschiderea porții, călăritul în linie de șarpe, poarta plutitoare, lăsarea calului pe o rază de 3 m, balansoar, săritură cu obstacole, mers cu spatele. Cursa se bazează pe timp, nefinalizarea unui obstacol reprezintă o eroare de 5 secunde. Taxa de înscriere 50 RON, intrarea până la ora 10:00 dimineața. Primul loc va primi 40% din taxa de înscriere, al doilea 20% și al treilea 10%. Cursa poate fi parcursă pe calul propriu, dar trebuie să anunțați organizatorii cu o zi înainte de cursă. De asemenea, școala de echitație pune la dispoziție cai, în urma unei înțelegeri prealabile.

15:00 - Cursa cu steaguri (S6) - Cursa are loc pe o pistă ovală de 200 de metri. La fiecare 5 metri se plasează o găleată plină cu nisip, iar la a doua găleată se plasează un steag. După plecare, se mută steagurile în următoarea găleată. Dacă steagul cade din găleată, primești o penalizare de 5 secunde. Două runde, prima conform tragerii la sorți, iar a doua după rezultatele cronometrate începând de la ultimul. Cursa se poate face pe un cal islandez sau pe propriul cal. Taxa de înscriere 50 RON, intrarea până la ora 10:00 dimineața. Primul loc va primi 40% din taxele de înscriere, al doilea 20% și al treilea 10%.

16:30 - Concurs de bere tölt. - Fiecare concurent parcurge 3 părți ale pistei ovale cu o halbă de bere în mână. Există un judecător pe fiecare parte. Dacă berea se varsă, concurentul va fi descalificat. Cursa se poate face pe un cal islandez sau pe propriul cal. Taxa de înscriere este de 50 RON, înscrierea trebuie făcută înainte de începerea competiției. Oricine a trecut de competiție poate bea berea.

18:00 - Demonstrație de arcaș ecvestru