TELEFON:

+40 756 094251

E-MAIL:         [email protected]
AZ IZLANDI LÓ NEMZETKÖZI NAPJA - 2022

Május 1-jén engedje, hogy az izlandi ló a kalandok világát nyissa meg családja, barátai és ismerősei számára - különösen azok számára, akik nem ismerik a fajtát. Várjuk önt, hogy megismerje az izladni ló minden fantasztikus tulajdonságát! Az Ivói Izlandi Lovarda büszkén meghívja Önt az izlandi ló nemzetközi napjának megünneplésére. Nyílt napok sok vidám és változatos programmal, amelyek között versenyek, bemutatók, grillezés, sörözés és még sok minden más is szerepel!

10:00 - Az izlandi ló jármódjainak bemutatása. Lépés, vágta, galopp, tölt és repülő ügetés. Helyszín: az ovális pálya

10:30 - Gyermekek bemutatója - Gyermekműsor az oválpályán

11:00 - T2 verseny - Verseny a Nemzetközi Izlandi Lovas Szövetség szabályai szerint. A 200 méteres ovális pályán egy kör gyors tölt, egy kör lassú tölt kézváltással, félkör lépés, félkör szár nélkül. Két bíró (Dr. Magos Pál Ágoston és Albert András) 1-től 10-ig ad osztályzatokat. A versenyszámot csak izlandi lóval lehet teljesíteni. A lovakat a lovarda biztosítja. Nevezési díj 50 RON, nevezés délelőtt 10:00 óráig. A nevezési díjból az első helyezett 40%, a második 20%, a harmadik 10% nyereményt kap.

13:00 - Trail lovaglás (TR1) - A verseny egy előre meghatározott pályán zajlik. A versenyszámok: kapunyitás, kígyózó vonallovaglás, lebegő kapu, a ló elhagyása 3 m sugarú körben, lólengés, akadályugrás, hátrahajtás. A verseny idő alapú, egy akadály elmulasztása 5 másodperces hiba. Nevezési díj 50 RON, nevezés délelőtt 10:00 óráig. A nevezési díjból az első helyezett 40%, a második 20%, a harmadik 10% nyereményt kap. A verseny saját lóval is teljesíthető, de a verseny előtti napon be kell jelenteni a szervezőknek. A lovarda előzetes egyeztetés alapján lovat is biztosít.

15:00 - Zászlós verseny(S6) - A verseny a 200 méteres ovális pályán zajlik. Minden 5 méteren egy homokkal teli vödröt helyeznek el, a második vödörbe egy zászlót. Indulás után a zászlók átkerülnek a következő vödörbe. Ha a zászló kiesik a vödörből, akkor 5 másodperc büntetést kapsz. Két forduló, az elsőt sorsolás szerint, a másodikat az időeredmények alapján az utolsótól kezdve. A versenyt izlandi lóval vagy saját lóval lehet teljesíteni. Nevezési díj 50 RON, nevezés délelőtt 10:00 óráig. A nevezési díjból az első helyezett 40%, a második 20%, a harmadik 10% nyereményt kap.

16:30 - Sör tölt verseny. - Minden versenyző 3 oldalt lovagol az ovális pályán, egy korsó sörrel a kezében. Mindkét oldalon egy-egy bíró áll. Ha a sör kiömlik, a versenyzőt kizárják. A versenyt izlandi lovon vagy saját lovon is lehet teljesíteni. Nevezési díj 50 RON, a nevezést a verseny kezdete előtt kell megtenni. Aki a versenyt teljesítette, az ihatja a sört.

18:00 - Lovas íjászok bemutatója